Κέικ με μήλα-χωρίς μίξερ νηστίσιμο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (Elpidaslittlecorner)

Κέικ με μήλα-χωρίς μίξερ νηστίσιμο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (Elpidaslittlecorner)

Υλικά

2 κ.σ λιναρόσπορο
5 κ.σ νερό
1) 360 γρ. αλεύρι
20 γρ. κόρν φλάουρ
1/2 κ.σ κανέλα
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κακάο
1 κούπα τριμμένα μήλα (στον τρίφτη)
2)180 γρ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη μαρμελάδα.


Εκτέλεση

Βάζουμε το λιναρόσπορο με το νερό σε ένα μπρίκι να βράσει. Μόλις δούμε ότι βράζει,κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 25 εκ, και συνεχίζουμε με το κέικ.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά που έχω,στο 1 και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά που έχω στο 2 και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε τον λιναρόσπορο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 40-50 λεπτά,πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με οδοντογλυφίδα.

5 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο,πασπαλίστε ζάχαρη και κανένα.
μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 κούπα καρύδια ή 1/2 κ.γ τζίντζερ.
» Καλή επιτυχία »

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/