Κέικ πρωτεϊνης χωρίς αλεύρι, του Γεώργιου Σάββα

Κέικ πρωτεϊνης χωρίς αλεύρι, του Γεώργιου Σάββα

Υλικά

6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
150 γραμ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
100 γραμ. χοντροτριμμένα καρύδια
3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Αναμειγνύεις τα τριμμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη.

Πολτοποιείς στο μπλέντερ τα φρούτα.

Χτυπάς τα ασπράδια, τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.

Βάζεις το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις στους 200 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά.