Κόκκινες χιονόμπαλες, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Κόκκινες χιονόμπαλες, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

180 γρ. βούτυρο,
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη,
1 αυγό,
1 κ.γ. υγρή βανίλια,
1 κ.γ. κακάο,
1/4 κ.γ. αλάτι,
1 1/2 κούπα αλεύρι,
1/4 κούπας αμύγδαλα τριμμένα,
1/4 κούπας κράνμπερι,
2 κ.γ. λευκό ξύδι,
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
1 κ.γ. μπέικιν,
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο. Θα διαλύσουμε το κόκκινο χρώμα στο ξύδι πολύ καλά.

Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος, τα αμύγδαλα με τα κράνμπερι, αφού τα αλευρώσουμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Σε μια λαμαρίνα, με λαδόκολλα βάζουμε τα μπαλάκια μας.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο. Αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τα αχνίζουμε σε σακκουλάκι με άχνη.

Μυστικά:
Το σκουπ του παγωτού βοηθάει πολύ όταν φτιάχνουμε μπισκότα.
Μην τα παραψήνετε, το χρώμα εξαρτάται πόσο κόκκινα τα θέλετε.
Όταν βάζετε ξηρό καρπό ή σοκολάτα, πάντα να τα αλευρώνετε.

Καλή Επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/