Κολοκυθόπιτα, της Μαρίας-Μιχαέλας Χρούμπα

Κολοκυθόπιτα, της Μαρίας-Μιχαέλας Χρούμπα

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
250 γραμ. τυρί φέτα (χοντροτριμμένη)
200 γραμ. κολοκυθάκια (τριμμένα και στυμμένα)
1 μπέικιν πάουντερ
2-3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπόλικο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
3-4 αβγά
αλάτι αν χρειάζεται


Εκτέλεση

Ανακατέβουμε όλα τα υλικά με τη σειρά όπως δίνονται. Στο τέλος προσθέτουμε το αλέυρι και το μπέικιν πάουντερ.

Η ζύμη μας δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ σφιχτή, αλλά ούτε αραιή, οπότε ρυθμίζουμε το αλεύρι.

Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ενα ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη μας και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 5 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά, ανοίγουμε το φούρνο, και και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μείγμα από 2 κουταλιές νερό και 2 λάδι.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς C για 40-50 λεπτά ακόμη.

Έχω πάρει μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής, και έχω κερδίσει με την κολοκυθόπιτά μου!