Κουνέλι κοκκινιστό με μακαρόνια, της Μαρίας Γαρμπή

Κουνέλι κοκκινιστό με μακαρόνια, της Μαρίας Γαρμπή

Υλικά

1 κ. κουνέλι (δυστυχώς, μικρούλι),
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
2-3 σκελίδες σκόρδο,
4 ντομάτες ώριμες,
1/2 κουτί ντοματοχυμός,
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
μείγμα μπαχαρικών παστιτσάδας
(θα το βρείτε σε φαρμακεία στην Κέρκυρα),
1/2 κ. μακαρόνια (1 πακέτο)

Τα υλικά είναι για 4 μερίδες


Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μερίδες.
Το πλένουμε πολύ καλά.
Αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει.
Προσθέτουμε το κουνελάκι μας και το σοτάρουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές του.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί μας και αναμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες μας πολτοποιημένες και το ντοματοχυμό.
Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών για παστιτσάδα.

Βράζουμε για μία ώρα περίπου, διότι το κουνέλι είναι μικρό.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα μακαρόνια μας, τα βράζουμε τόσο, ώστε να κρατάνε λίγο ακόμη (5-7 λεπτά).

Με μία πιρούνα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνελάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση ακόμη.

Παντρεύουμε την κουζίνα της Κεφαλλονιάς (ντομάτα, σκόρδο) με την κουζίνα της Κέρκυρας (παστιτσάδα) και το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο!