Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος και κάρδαμο, της Δώρας Κάππη

Κρεμέ σοκολάτας γάλακτος και κάρδαμο, της Δώρας Κάππη

Υλικά

125 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες,
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
1/2 κ.γλ. σκόνη κάρδαμο,
25 γρ. ζάχαρη,
2 κρόκοι αυγών,
1 φύλλο ζελατίνης,
450 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια,
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη σαντιγί


Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνης.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κάρδαμο, την κρέμα γάλακτος και το γάλα να κάψουν καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο από το καυτό γάλα και ξαναγυρνάμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.

Προσοχή: Να μη βράσει, αν έχουμε θερμόμετρο, να μη ξεπεράσει τους 85 βαθμούς γιατί κόβει.

Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά, στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε να λιώσει.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί και ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Μοιράζουμε σε ποτήρια χαμηλά και αφήνουμε στο ψυγείο.

Μπορούμε να σερβίρουμε με χονδροτριμμένο μπισκότο, φλούδες σοκολάτας, φράουλες, ροδέλες μπανάνας, σαντιγί, σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς κ.α.