Κριτσίνια με καρότο και ηλιόσπορο, του Αναστάση Γκαϊδόγιαννη

Κριτσίνια με καρότο και ηλιόσπορο, του Αναστάση Γκαϊδόγιαννη

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 κουτ. της σούπας (κοφτή) αλάτι,
1 κούπα λευκό κρασί,
1 κούπα ελαιόλαδο,
2/3 κούπας ηλιόσπορος,
4 καρότα μεσαίου μεγέθους


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί και το ελαιόλαδο.

3. Ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.

4. Προσθέτουμε τον ηλιόσπορο.

5. Τρίβουμε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα προσθέτουμε στη ζύμη.

6. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια.

7. Τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.