Λαγάνες γεμιστές, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Λαγάνες γεμιστές, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

3 ή 1/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ. (εγώ έβαλα το 1/4 κίτρινο αλεύρι),
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κ.σ. μέλι,
1/2 κ.σ. αλάτι,
1 + 1/2 κούπα χλιαρό νερό,
2 κ.σ. ελαιόλαδο, (3 κ.σ. χαλβά για τη γέμιση),
1/3 κ.σ. ζάχαρη,
2 κ.σ. νερό,
σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το λάδι, το μέλι, τη μαγιά και 1/4 κούπα αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να δούμε φουσκάλες.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο αλεύρι τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις γίνει μια μπάλα, λαδώνουμε το μπολ και το σκεπάζουμε.
Μετά από 15 λεπτά το ζυμάρι μας έχει γίνει διπλάσιο.

Χωρίζουμε στα 2 το ζυμάρι και γεμίζουμε με χαλβά ή ελιές.
Μπορείτε να τις αφήσετε κι έτσι ή να τις γεμίσετε με ό,τι άλλο θέλετε.
Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και περιμένουμε 15-20 λεπτά.

Βάζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό κάτω στο φούρνο.
Ψεκάζουμε ή περνάμε με πινέλο τις λαγάνες με ζαχαρόνερο και σουσάμι
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, πάντα ανάλογα με το φούρνο μας.

Ψεκάζουμε 1 φορά στα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες.
Βγάζουμε το μπολ με το νερό από το φούρνο και ψήνουμε 15 λεπτά.

Είμαι σίγουρη όποιος δοκιμάσει τις λαγάνες μου θα τις φτιάχνει συνέχεια.
Σκέτες, είτε με χαλβά ή ελιές είτε με κουβερτούρα. Ό,τι σας αρέσει!

Καλή όρεξη.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/