Λαγάνες γεμιστές χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Λαγάνες γεμιστές χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

3 ¼  κούπας αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ μέλι
1/2 κ.σ αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ χαλβά για την γέμιση
1/3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ νερό
σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ,, βάζουμε το χλιαρό νερό, το λάδι, το μέλι, τη μαγιά και 1/4 κούπα αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να δούμε φουσκάλες.

Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο αλεύρι τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις γίνει μια μπάλα λαδώνουμε το μπολ και το σκεπάζουμε. Μετά από 15 λεπτά το ζυμάρι μας έχει γίνει διπλάσιο.

Χωρίζουμε στα 2 το ζυμάρι και γεμίζουμε με χαλβά η ελιές . Μπορείτε να τις αφήσετε και έτσι η να τις γεμίσετε με ότι άλλο θέλετε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και περιμένουμε 15-20 λεπτά.

Βάζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό κάτω στον φούρνο. Ψεκάζουμε η περνάμε με πινέλο τις λαγάνες με ζαχαρόνερο-σουσάμι. Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.

Ψεκάζουμε 1 φορά στα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες. Βγάζουμε το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνουμε 15 λεπτά.

Είμαι σίγουρη όποιος δοκιμάσει τις Λαγάνες μου θα τις φτιάχνει συνέχεια
Σκέτες με χαλβά η ελιές με κουβερτούρα ότι σας αρέσει!
Καλή Σαρακοστή

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/