Λαχανόρυζο με ρύζι μπασμάτι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Λαχανόρυζο με ρύζι μπασμάτι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα
2 πιπεριές φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
1 πράσο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 ματσάκι σέλινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλ. λάδι
400 γραμ. ρύζι μπασμάτι
αλάτι
πιπέρι
γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών
πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση

Ψιλοκόβω το λάχανο, και το ξεπλένω, αφήνοντας το να στραγγίζει μέχρι να ψιλοκόψω και τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβω σε κυβάκια όλα τα λαχανικά μου, και τη ντομάτα, και τα βάζω μαζί με το λάχανο, μέσα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό. Ανακατεύω που και που και περιμένω να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το λάδι και 1 λίτρο νερό.

Βράζω για περίπου 40 λεπτά (πάντα σε μέτρια φωτιά και με κλειστό καπάκι), και προσθέτω το ρύζι, αφού πρώτα το έχω πλύνει ελαφρώς. Ανακατεύω και κλείνω το καπάκι πάλι, να βράσει για 4 λεπτά. Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω να τραβήξει όλα τα υγρά.
Σερβίρω με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζω με πάπρικα γλυκιά.
Καλή σας όρεξη!!!