Μανιτάρια στιφάδο, της Έλενας Τσέλα

Μανιτάρια στιφάδο, της Έλενας Τσέλα

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια
1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλα
1 φύλλο δάφνης
Λίγο χοντρό πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Λίγο αλάτι


Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά .
Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δυο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου .
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξίδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλάτι-πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου χωρίς να τελειώσει το ζουμί τους.