Μαρέγκες, του Γιάννου Τσορδιά

Μαρέγκες, του Γιάννου Τσορδιά

Υλικά

150 γρ. ασπράδια ( περίπου από 5-6 μεσαία αυγά),
150 γρ. ζάχαρη,
150 γρ. άχνη ζάχαρη,
1-2 κάψουλες βανίλιας


Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου το μείγμα να κάνει απαλές κορυφές.
Ύστερα βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε την άχνη σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με την σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές και απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα στο κορνέ και σχηματίζουμε μικρά μαρεγκάκια ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς στον αέρα, μεσαία σχάρα για περίπου 1:30-2 ώρες. Οι μαρέγκες θα είναι έτοιμες, όταν θα έχουν αποκτήσει ένα γυαλιστερό λευκό χρώμα.

Tip: Λόγω του ότι οι μαρέγκες είναι πολύ ελαφριές, τοποθετούμε λίγο από το μείγμα που έχουμε στο κορνέ στις γωνίες του ταψιού και μετά βάζουμε την λαδόκολλα από πάνω.

Καλή επιτυχία!