Μελιτζάνες τουρσί, της Ελένης Βερούση

Μελιτζάνες τουρσί, της Ελένης Βερούση

Υλικά

Για 10 μελιτζάνες θα χρειαστείτε:
4 καρότα,
5-6 σκελίδες σκόρδο,
4 πιπεριές Φλωρίνης,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1 φλ. ξύδι,
1 φλ. ελαιόλαδο,
αλάτι,
2 φύλλα δάφνης,
10 κόκκους μαύρο πιπέρι,
1/5 καυτερή πιπεριά,
4 ντομάτες πράσινες


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά καλά όλα τα ζαρζαβατικά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε 3 λίτρα νερό, 2 κ.σ. αλάτι χοντρό, 1 φλ. ξύδι και το βάζουμε πάνω στη φωτιά να βράσει.

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους, το ίδιο κάνουμε με τις πιπεριές, τα καρότα και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό.

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις βουτάμε για 2-3 λεπτά στο ζεστό νερό. Δεν αφήνουμε πολύ, γιατί θα μαλακώσουν και δεν το θέλουμε αυτό.

Το ίδιο κάνουμε με τις πιπεριές, τα καρότα και τις ντομάτες.

Αφού τα έχουμε περάσει όλα από το καυτό νερό, τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Εκεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι, τη δάφνη, την καυτερή πιπεριά και μια κ.σ. αλάτι χοντρό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά, γεμίζουμε το βαζάκι και ρίχνουμε λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα και τέλος, το ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το βάζο.

Καλή επιτυχία!