Μπιφτέκια κοτόπουλου, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Μπιφτέκια κοτόπουλου, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Υλικά

1 κ. κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 αυγά
1 ποτήρι φρυγανιά
1 κ.γ πελτέ ντομάτα
1 κ.σ μουστάρδα
μαϊντανό
ρίγανη
κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σόδα (ανθρακούχο νερό)


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να πλάθεται.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια 1 ώρα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!