Μπισκότα λεμονιού, του Γρηγόρη Κοκολή

Μπισκότα λεμονιού, του Γρηγόρη Κοκολή

Υλικά

100 γραμ. μαλακό βούτυρο
120 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό
ξύσμα και το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
μισό σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη που σχηματίζεται είναι πολύ μαλακιά. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μόλις παγώσει η ζύμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο, και την πλάθουμε σε μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού. Κυλάμε τις μπαλίτσες πρώτα σε ζάχαρη κρυσταλλική και στη συνέχεια σε ζάχαρη άχνη, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 10-12 λεπτά, όχι περισσότερο. Θα πρέπει να έχουν κάνει μικρές ρωγμές, όπως τα βλέπετε στην εικόνα.

Μη βιαστείτε να βγάλετε αμέσως τα μπισκότα από το ταψί, περιμένετε λίγο, επειδή είναι πολύ μαλακά.
Μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα είναι ακόμα πιο μαλακά και αρωματικά!