Νηστίσιμη τούρτα καριόκα, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Νηστίσιμη τούρτα καριόκα, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υλικά

Για τη βάση
300 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι),
300 γρ. καρύδια,
1 γεμάτο κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη σοκολάτας
400 γρ. φουντούκια,
250 γρ. κουβερτούρα,
3 κ.σ μέλι,
250 ml γάλα καρύδας


Εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Χτυπαμε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ πασπαλίζουμε με την κανέλα, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Ανακατεύουμε τους λιωμένους χουρμάδες με τα τριμμένα καρύδια. Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι το μέλι, και τα τριμμένα φουντούκια. Ανακατέυουμε καλά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα γλυκαντικό και χύνουμε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από τη βάση της τούρτας που έχουμε ήδη παγώσει. Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν την κόψουμε.