Πανακότα, της Μαρίας Δανιηλόγλου

Πανακότα, της Μαρίας Δανιηλόγλου

Υλικά

450 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
190 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζ. γάλα για τη ζελατίνη


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 20 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλυτζ. χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.