Πασχαλινά κουλούρια, της Αλέκας Τριφωνοπούλου

Πασχαλινά κουλούρια, της Αλέκας Τριφωνοπούλου

Υλικά

500 γρ. μινερβίνη
600 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
200 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ αμμωνία
3 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με 2 κ.σ νερό για το αυγούλωμα


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη μεγάλη, χτυπάμε με το μίξερ τη μινερβίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού απορροφηθούν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ελαφρώς ζεσταμένο γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.

Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Πλάθουμε τα κουλούρια και τα βάζουμε στη λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αυγουλώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στο αέρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 20-25 λεπτά.