Pasta con gorgonzola, της Αλεξάνδρας Κατσαβουνίδου

Pasta con gorgonzola, της Αλεξάνδρας Κατσαβουνίδου

Υλικά

Για 4 άτομα:
300 γρ. μακαρόνια (πένες, κοχύλια, φιογκάκι ή κοφτό),
2 φιλέτα κοτόπουλο κομεντί σε λωρίδες χοντρές,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κρεμμύδι,
1 κεφάλι σκόρδο,
5 μανιτάρια κομμένα (τα τέσσερα),
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα,
1 κόκκινη πιπεριά,
1 πρασίνη πιπεριά,
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια και τα ετοιμάζω, βάζοντας τα με λίγο βουτυράκι σε ταψί. Κρατώ ένα φλιτζάνι από το ζουμί.

Στο τηγάνι, ψήνω το κοτόπουλο. Το βγάζω.

Έπειτα, βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν, προσθέτω τα μανιτάρια να μαλακώσουν λίγο και συνεχίζω με τις πιπεριές.

Προσθέτω το φλιτζάνι με το ζωμό να πάρει μια βράση. Μετά, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τελευταίο το τυρί.

Δεν περιμένω να πήξει. Βάζω τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια, ανακατεύω ελαφρά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Αυτό ήταν! Μια ονειρεμένη μακαρονάδα για τους λάτρεις!