Παστίτσιο με κοτόπουλο, σάλτσα πέστο και μπεσαμέλ γιαουρτιού, της Βάσιας Δρακούλη

Παστίτσιο με κοτόπουλο, σάλτσα πέστο και μπεσαμέλ γιαουρτιού, της Βάσιας Δρακούλη

Υλικά

1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα νερό
300 γραμ. τυριά τριμμένα(μοτσαρέλα και ρεγκάτο καπνιστό)
Για το πέστο
1½ φλυτζάνι φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
40 γραμ. κουκουνάρι
2 κ.σ παρμεζάνα
120 ml. ελαιόλαδο
¼ κ.γ αλάτι
Για τη μπεσαμελ
4 κούπες γάλα φρέσκο
5 γεμάτες κουταλιές corn flour
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
Χτυπάμε στο multi τη μισή ποσότητα του γάλατος μαζί με το αυγό και το corn flour. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα προσθέτουμε το μείγμα του multi και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριών, αλατοπίπερο και σταδιακά το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με 1 κουταλάκι της σούπας λάδι, το 1/3 της σάλτσας πέστο και την μισή ποσότητα τυριών.

Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα 3/4 του πέστο. Ανακατεύουμε καλά.

Για το πέστο
Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα φύλλα του βασιλικού. Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το σκόρδο με την φλούδα του να μαλακώσει. Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο multi και πολτοποιούμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη υφή.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το κοτόπουλο από πάνω ώστε να πάει παντού. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.