Παστίτσιο, της Κυριακής Τσολακίδου

Παστίτσιο, της Κυριακής Τσολακίδου

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο,
1 λίτρο φρέσκο γάλα,
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
3 ντομάτες,
1 πακέτο κάστερ πάουντερ,
1 αυγό,
κασέρι τριμμένο,
φέτα τριμμένη,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη


Εκτέλεση

Βράζω για λίγα λεπτά τα μακαρόνια, ίσα ίσα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω, σπάω το αβγό, και ρίχνω στα μακαρόνια το ασπράδι. Ανακατεύω καλά. Έτσι, δεν κολλάνε τα μακαρόνια μεταξύ τους, και κόβουμε καλύτερο κομμάτι.

Σε ένα κατσαρόλι καίω λίγο το λαδί, ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και προσθέτω τον κιμά. Αφού πάρει το χρώμα που πρέπει, προσθέτω το χυμό από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω και τη ρίγανη, και αφήνω να σιγοβράσει. Κατεβάζω απο την εστία, όταν πιει τα υγρά.

Για τη μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, (κρατάω μισό ποτήρι) και προσθέτω μια κουταλιά βιτάμ. Διαλύω το κάστερ πάουντερ στο μισό ποτήρι γάλα που κράτησα, και όταν το γάλα στο κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει, κατεβάζω από την φωτιά, και ρίχνω το υπόλοιπο γάλα με το κάστερ πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνω και τον κρόκο του αυγού και ανακατεύω.

Σε ένα πυρέξ, ρίχνω μια στρώση μακαρόνια, τριμμένη φέτα, και τον κιμά. Ξαναρίχνω φέτα, και βάζω άλλη μια στρώση μακαρόνια. Τέλος περιχύνω με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζω με το τριμμένο κασέρι. Ψήνω στους 180 βαθμούς C  για 40λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.