Πατάτες γιαχνί της γιαγιάς μου, της Μαρίας Ασιλιάν

Πατάτες γιαχνί της γιαγιάς μου, της Μαρίας Ασιλιάν

Υλικά

1 κιλό πατάτες,
1 μέτριο κρεμμύδι,
1 κουταλιά γερή πελτέ,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί.
Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε.

Μόλις πάρουν χρώμα και οι πατάτες, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, να μυρίσει. Ρίχνουμε νεράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να κάνει μια ωραία σάλτσα και τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Καλή επιτυχία.