Πατατοκεφτέδες με λουκάνικο, της Μαρίας Γιαννακίδου

Πατατοκεφτέδες με λουκάνικο, της Μαρίας Γιαννακίδου

Υλικά

4-5 μεγάλες πατάτες,
λουκάνικα μικρά,
ρίγανη,
1 φλυτζ. του τσαγιού κασέρι τριμμένο,
2 φλυτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
λάδι για το τηγάνι,
κέτσαπ,
αλάτι


Εκτέλεση

Βράζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Όταν τσιμπιούνται με το πιρούνι, τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

Μετά, τις τρίβω στο ρεντέ (τρίφτη), ρίχνω τη ρίγανη, το κασέρι, το αλεύρι και ανακατεύω το μείγμα.

Παίρνω μια ποσότητα στο χέρι μου, βάζω μέσα ένα κομμάτι μικρό λουκάνικο, το πλάθω να γίνει σαν μπάλα και τηγανίζω.

Τέλος, τα βουτάω στην κέτσαπ και τα τρώω. Είναι φανταστικά!