Πιπερόπιτα, της Αριστέας Τσουρέκη

Πιπερόπιτα, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κίτρινες
3 πιπεριές κόκκινες
3 ξερά κρεμμύδια
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κιλό φέτα σκληρή
3 αυγά
πιπέρι

Για το φύλλο
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
1/2 ποτήρι λάδι
1κ1/2 ποτήρι χλιαρό νερο


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές. Μόλις πιούν τα υγρά τους κατεβάζουμε από την φωτιά.

Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τη φέτα σπασμένη σε τρίμματα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλαστή 2 φυλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει!

Καλά μαγείρεματα!!!