Ρεβύθια στη γάστρα με πιπεριές και πράσο, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Ρεβύθια στη γάστρα με πιπεριές και πράσο, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια,
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά,
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης,
2 πιπεριές πράσινες,
2 πιπεριές κίτρινες,
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες,
1 κούπα ρύζι,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβύθια με λίγο λάδι και αλάτι για μια ώρα.
Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το πράσο σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να μαραθούν λίγο.

Αδειάζουμε τα ρεβύθια στη γάστρα με το ζουμί, από πάνω ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε σοτάρει το ρύζι, αλάτι πιπέρι και λάδι.
Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει.

Κλείνουμε τη γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!