Σαλάτα με σπανάκι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Σαλάτα με σπανάκι, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

300 γραμ. σπανάκι τρυφερό (baby)
1 ματσάκι άγρια ρόκα
1 κρεμμυδάκι ξερό
1 πορτοκάλι σε φέτες
1/2 ρόδι
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Για τη σως
4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ μπαλσαμικο
1/3 φλ. λάδι
αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Σε μία σαλατιέρα, κόβουμε ελαφρά με το χέρι μας το σπανάκι και τη ρόκα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, και κόβουμε λεπτές φέτες πορτοκαλιού, αποφεύγοντας τις λευκές ίνες του.

Πασπαλίζουμε με το ρόδι, και το καρύδι. Σε ένα σέικερ, βάζουμε το χυμό, το μπαλσάμικο, το λάδι και το αλάτι και χτυπάμε δυνατά.

Περιχύνω τη σαλάτα με τη σος, όταν είναι έτοιμη να σερβιριστεί.