Σαμπλέ, της Tania Angelova

Σαμπλέ, της Tania Angelova

Υλικά

600 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής,
400 γρ. βούτυρο,
160 γρ. άχνη,
2 γρ. βανίλια


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να γίνει ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Δίνουμε στη ζύμη ό,τι γεύση θέλουμε π.χ. κακάο, κανέλα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς κτλ.

Πλάθουμε σε μπαστούνια, κόβουμε με κουπάτ και ψήνουμε για περίπου 20′ στους 180 βαθμούς.