Σεφταλιές, της Κικής Καραμπάση

Σεφταλιές, της Κικής Καραμπάση

Υλικά

1.400 γραμμάρια χοιρινό κιμά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2-3 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαιντανό
2 αυγά
λίγο λάδι
5 κ.σ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι
1 κ.σ ρίγανη
1 κ.σ καπνιστή γλυκιά πάπρικα
λίγη κανέλα(προαιρετικά)
3 σκέπες(μπόλιες) αρνίσιες


Εκτέλεση

Πλένουμε τις σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.

Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια,το λάδι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά.Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.

Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια ώστε να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
Τυλίγουμε τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκριλ της ηλεκτρικής κουζίνας για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.