Σελινάτο, της Μαρίνας Αριστοτέλους

Σελινάτο, της Μαρίνας Αριστοτέλους

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες,
1 ½ κιλό σέλινο,
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
ελαιόλαδο,
αλάτι - πιπέρι,
1 αυγό,
2 λεμόνια (μόνο το χυμό),
λίγο corn flour


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το σέλινο και το κόβουμε (στα 2 ή 3 κομμάτια).
Έπειτα, βράζουμε τα κομμάτια για λίγο στην κατσαρόλα, για να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν, προσθέτουμε το κρέας.
Όταν ροδίσει καλά, βάζουμε και το σέλινο.

Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν γίνει το φαγητό μας κι έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, το αυγοκόβουμε.
Κουνάμε την κατσαρόλα μας, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη και καλά Χριστούγεννα!

Το Σελινάτο είναι ένα από τα πιάτα που συνηθίζουν να φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μυτιλήνης για το γεύμα των Χριστουγέννων. Ειδικά μετά από τη νηστεία των Χριστουγέννων, αυτό το πιάτο είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας!