Σοκολατένιο κέικ, της Αγγελικής Κωνσταντινίδου

Σοκολατένιο κέικ, της Αγγελικής Κωνσταντινίδου

Υλικά

6 αυγά
2,5 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
5 κ.σ κακάο
10 κ.σ νερό
1,5 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πλάκα μαργαρίνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και το κακάο, μαζί με τις 10 κουταλιές νερό, ανακατεύοντας συχνά.

Εν τω μεταξύ, χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και φτιάχνουμε μαρέγκα.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, και εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, προσέχοντας να μην κόψουν.

Μόλις γίνει ομοιογενές το μείγμα, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Από αυτό το μείγμα, κρατάμε στην άκρη 8-10 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι, για να περιχύσουμε το κέικ μας, όταν ψηθεί και κρυώσει.

Στο υπόλοιπο μείγμα που μένει στην κατσαρόλα προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ ή ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 45 λεπτά.