
Σοκολατοπιτάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’slittlecorner)
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες χλιαρό γάλα
2 αυγά
1 ½ κ.σ ζάχαρη
2 κοφτά κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση
Πραλίνα ή κουβερτούρα γάλακτος (παγωμένη)
Για επάλειψη
2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά.
Ανακατεύμουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το καλαμποκέλαιο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
Βάζουμε την πραλίνα ή τη σοκολάτα στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνει μέσα στο πιτάκι η σοκολάτα και να μη χυθεί.
Παίρνουμε μια χούφτα ζύμη, ανάλογη με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα σοκολατοπιτάκια, την ανοίγουμε στο χέρι μας, τη γεμίζουμε με 1 κ.γ σοκολάτα, και την κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι, και βάζουμε τα σοκολατοπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με γάλα τα σοκολατοπιτάκια και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν θέλετε μετά το ψήσιμο,τα αλείφετε με λιωμένη πραλίνα ή κουβερτούρα.
http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/