Σπετσοφάι light, της Μαρίας Γαρμπή

Σπετσοφάι light, της Μαρίας Γαρμπή

Υλικά

Για 5-6 μερίδες:

1/2 κ. χωριάτικο λουκάνικο,
1,5 κ. πιπεριές κέρατο μικρές,
2 ξερά κρεμμύδια,
5-6 ντομάτες ώριμες,
1 κ. σούπας κέτσαπ,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς το λουκάνικο.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές μας και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους.

Τις αραδιάζουμε σ’ ένα ταψί κουζίνας, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα λουκάνικα από τα λίπη τους.
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι για να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες μας αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες. Προσθέτουμε την κέτσαπ.
Έπειτα, προσθέτουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Προσθέτουμε τα λουκάνικά μας, κομμένα σε μεγάλα, κατά μήκος στρογγυλά κομμάτια και τις πιπεριές μας.

Τ’ αφήνουμε να πάρουν περίπου δυο βράσεις και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!