Στιφάδο με κρέας, της Αθηνάς Βερρτσέτη

Στιφάδο με κρέας, της Αθηνάς Βερρτσέτη

Υλικά

1 κιλό κρέας σπάλα,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
1 φύλλο δάφνη,
λίγο μαϊντανό,
1 κιλό κρεμμύδια μικρά,
3 φλιτζάνια νερο,
λίγο κρασί,
1/2 φλιτζάνι βούτυρο,
πελτέ ντομάτας,
σάλτσα ντομάτας,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με λάδι, σβήνουμε με το κρασί, και περιχύνουμε με νέρο. Προσθέτουμε τα αρωματικά.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε με βούτυρο.

Βάζουμε στο κρέας το ντοματοπελτέ (αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε λιγο νερό), τη σάλτσα ντομάτας, και τα κρεμμυδάκια. Μαγειρέυουμε για περίπου 45  λεπτά. Αν δεν εχει δέσει η σάλτσα του, τη δένουμε με λιγο αλεύρι.

Σερβίρεται ζεστό. Υπέροχο φαγητό.