Ταλιατέλες της μαμάς, της Αρετής Αδαμοπούλου

Ταλιατέλες της μαμάς, της Αρετής Αδαμοπούλου

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 κρέμα γάλακτος
μαϊντανο
6-7 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μία κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
ελαιόλαδο
γραβιέρα
1 ξερό κρεμμύδι.


Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζω ελαιολάδο και κόβω το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζω.
Κόβω τα ντοματίνια στα δύο και τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι και προσθέτω μισό ποτήρι νερό περίπου.
Τα αφήνω να βράζουν για 10 λεπτά.
Έπειτα βάζω την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, το σκορδάκι, το πιπέρι το μαύρο και τον ντοματοπολτό..
Τα αφήνω να βράζουν για να δέσει η σάλτσα περίπου για ένα 20λεπτο.
Αφού έχουμε δέσει τη σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας τις ταλιατέλες μας.
Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γραβιέρα μας από πάνω για να λιώσει.

Το σερβίρω ζεστό.

Καλή επιτυχία!