Θεϊκή πουτίγκα, της Μαρίας Μαυρουδή

Θεϊκή πουτίγκα, της Μαρίας Μαυρουδή

Υλικά

Για την καρυδόπιτα
6 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 ½ κούπα αλεύρι,
2 κούπες καρύδια,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
1 ½ κούπα ζάχαρη,
2 ½ κούπες νερό,

Για την κρέμα
1 μορφάτ κρύο,
2 ασπράδια,
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη,
1 βανίλια,

Για τη μπεσαμέλ
500 γρ. χλιαρό γάλα,
4 κ.σ ζαχαρη,
6 κ.σ αλέυρι,
125 γρ. βιτάμ,
2 κρόκους


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Για να κάνουμε τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βιτάμ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθουν. Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, και ανακατεύουμε γρήγορα. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο, και μετά την ανακατεύουμε με την παγωμένη κρέμα.

Για την καρυδόπιτα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, και στο τέλος τα μισά καρύδια, τα οποία τα έχουμε αλέσει. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς C για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει, και περιχύνουμε τη ζεστή καριδόπιτα. Πριν απλώσουμε την κρέμα, βγάζουμε την πέτσα που έχει σχηματιστει στην επιφάνειά της. Απλώνουμε την κρεμά να πάει παντού, μην φοβηθείτε είναι αρκετή, και την παίρνει όλη. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκοπανισμενα καρύδια που μας έχουνε μείνει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.