Η τρελή ζύμη για πίτσα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas' little corner)

Η τρελή ζύμη για πίτσα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas’ little corner)

Υλικά

180 γρ. περίπου χλιαρό γάλα
2 κ.γ ξερή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1+1/2 κ.γ μπέικιν
1+1/2 κ.γ αλάτι
180 γρ. γιαούρτι
1 αυγό


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ, το χλιαρό γάλα την μαγιά και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε για 15 λεπτά, στην άκρη να φουσκώσει.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα πιρούνι, το αυγό με το γιαούρτι.

Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι-αλάτι και μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τη μαγιά και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ.

Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου, όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο, δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη. Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό, η ζύμη είναι έτοιμη. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες.

Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμέσως την ζύμη, τη διπλώνετε και την βάζετε στο ψυγείο. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για 3 μέρες. Μπορείτε να την φυλάξετε και στην κατάψυξη.

Για να φτιάξουμε την πίτσα, χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη μας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 230-250 βαθμούς,να ζεσταθεί πολύ. Ψήνουμε στην σχάρα, σε λαδόκολλα κάτω κάτω.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, με λίγο αλεύρι. Αν δείτε ότι κολλάει, θα προσθέσετε λίγο αλεύρι.
Βάζετε επάνω την αγαπημένη σας γέμιση, και ψήνετε για 9 λεπτά. Εγώ εδώ έχω βάλει κρύα σάλτσα ντομάτας-μοτσαρέλα+ντοματίνια. Ελάχιστο σπανάκι και πολύ λίγο ελαιόλαδο, μόλις ψηθεί ρίγανη-πιπέρι-ρόκα-ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.Φτιάξτε την,όπως σας αρέσει.

Προσοχή στο γάλα να μην καίει, καλύτερα κρύο παρά καυτό. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα, ενώ αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλό, λίγο αλεύρι.  Μην βάζετε πολλά υλικά πάνω στην πίτσα σας.
Μπορείτε να παραλείψετε το αυγό,και να βάλετε πιο πολύ γάλα.

«Καλή επιτυχία elpidas little corner»

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/