Τυροπιτάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida'slittlecorner)

Τυροπιτάκια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’slittlecorner)

Υλικά

Για τη ζύμη
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες χλιαρό γάλα
2 αυγά
1 ½ κ.σ ζάχαρη
2 κοφτά κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση
ανθότυρο
μυζήθρα
1 αυγό

Για την επάλειψη
2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ


Εκτέλεση

Σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το καλαμποκέλαιο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

Παίρνουμε μια χούφτα ζύμη, ανάλογη με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα τυροπιτάκια, την ανοίγουμε στο χέρι μας, τη γεμίζουμε με γέμιση και την κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με γάλα τα τυροπιτάκια και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/