Τυροπιτάκια-κρουασανάκια της Χαράς Κουτεντάκη

Τυροπιτάκια-κρουασανάκια της Χαράς Κουτεντάκη

Υλικά

120 ml χλιαρό νερό
120 ml χλιαρό γάλα
120 ml σπορέλαιο
1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
25 γρ. μαγιά φρέσκια
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή
αυγό για επάλειψη
τυρί φετα
σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και στο τέλος προσθέτουμε το αλευρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή.

Ανοιγουμε φύλλο, κοβουμε τριγωνα, γεμίζουμε με τυρί για τυροπιτάκια ή σοκολάτα για εύκολα κρουασανάκια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Είναι πεντανόστιμα και πολύ αφράτα.