Χαλβάς κουταλιού με πετιμέζι (νηστίσιμος), της Φλώριας Καραβέλα

Χαλβάς κουταλιού με πετιμέζι (νηστίσιμος), της Φλώριας Καραβέλα

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρι αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι περίπου
κανέλα
ζάχαρη χοντρή για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη να λιώσει.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι να κάψει. Με προσοχή, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, (το καβουρδίζουμε) ανακατεύοντάς το μέχρι να σκουράνει.

Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας. Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε το πετιμέζι.
Όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας με το 1 χέρι και με το άλλο πιέζουμε το μείγμα πάνω στο κουτάλι και του δίνουμε σχήμα (σαν μελομακάρονο).

Πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντρή ζάχαρη.