Χέλια μπουργέτο (από το Μεσολόγγι), της Λίνας Βλαχάκη

Χέλια μπουργέτο (από το Μεσολόγγι), της Λίνας Βλαχάκη

Υλικά

2 χέλια χοντρά (1 κιλό περίπου),
1 ματσάκι άνηθο,
5 φρέσκα κρεμμύδια,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
νερό


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χέλια από τα εντόσθια και στη συνέχεια τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι.
Πλένουμε τα χέλια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε από πάνω.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι, νερό και λίγο λάδι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Αφού κάνουν μια ροδαλή κρούστα, τα βγάζουμε από το φούρνο.

Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα.