Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες, του Γιάννη Τσινάβου

Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες, του Γιάννη Τσινάβου

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμός από 2-3 λεμόνια
4-5 πατάτες κομμένες μέτρια κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη


Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες, ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά περίπου,
μέχρι να πιεί το ζουμί του και να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό με μια χωριάτικη σαλάτα.