
Τα έτοιμα φύλλα είναι η πιο εύκολη λύση για να φτιάξετε τις αγαπημένες σας πίτες ή τα αγαπημένα σας γλυκά. Τα έτοιμα φύλλα του εμπορίου έχουν έρθει για να διευκολύνουν και να εξοικονομήσουν χρόνο...
Τα έτοιμα φύλλα είναι η πιο εύκολη λύση για να φτιάξετε τις αγαπημένες σας πίτες ή τα αγαπημένα σας γλυκά. Τα έτοιμα φύλλα του εμπορίου έχουν έρθει για να διευκολύνουν και να εξοικονομήσουν χρόνο...
Φτιάχνουμε πρώτα το άλειμμα για την πίτα με λαχανικά (στριφτάρια).Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα και το...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα, ανοίγουμε πρώτα τη κρύα σφολιάτα στον πάγκο.Κόβουμε γύρω – γύρω από όλες...
ΜαγείρεψεΓια την ντοματόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα, πρέπει πρώτα να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια να φτιάξουμε την κρέμα...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη μους σοκολάτας Για την εύκολη μους σοκολάτας,χτυπάµε την κρύα κρέµα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή. Την αφήνουµε...
ΜαγείρεψεΤο στρόμπολι (stromboli pizza), η ιταλική αυτή συνταγή, είναι η τυλιχτή γεμιστή πίτσα. Για να φτιάξουμε το stromboli,Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. ...
ΜαγείρεψεΓια την παριανή καλοκαιρινή πίτα με βλήτα, ψιλοκόβουμε πρώτα το κρεμμύδι και τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε χοντρό τρίφτη....
ΜαγείρεψεΤην πίτα με ροδάκινα σε σφολιάτα, μπορούμε να την φτιάξουμε στρογγυλή ή και μεγάλη παραλληλόγραμμη όσο είναι το φύλλο μας και ανάλογα με...
ΜαγείρεψεΓια τη νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα με καρύδια και χωριάτικο φύλλο, Καθαρίζουμε πρώτα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. ...
ΜαγείρεψεΓια την γλυκιά galette με φράουλες Πρώτα ξεπαγώνουμε την σφολιάτα. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σφολιάτα για την...
ΜαγείρεψεΣτριφτή πίτα με φύλλο κρούστας και κρέμα αμυγδάλου. Μια συγκλονιστική συνταγή που παραμιλάει όποιος δοκιμάζει
ΜαγείρεψεΓια την ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin) με σφολιάτα και καραμελωμένα μήλα, γνωστή και ως τάρτα τατέν (tarte tatin). Η τραγανή...
ΜαγείρεψεΓια την τυρόπιτα με καταϊφι, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τυρόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ είναι ανεπανάληπτη και...
ΜαγείρεψεΓια τη μανιταρόπιτα Για τη μανιταρόπιτα με τυριά και ζαμπόν, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ...
ΜαγείρεψεΣε πολλές περιοχές της χώρας μας, διατηρείται ακόμα ένα πολύ παλιό έθιμο, αυτό με την αλμυρή βασιλόπιτα.
ΜαγείρεψεΓια την αλμυρή γαλατόπιτα με σιμιγδάλι και φύλλο κρούστας, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια για τη συνταγή αλμυρή γαλατόπιτα με...
ΜαγείρεψεΓια την λουκανικόπιτα ατομική με σφολιάτα ζύμη για λουκανικοπιτάκια και χωριάτικο λουκάνικο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα...
ΜαγείρεψεΓια την παραδοσιακή κρεατόπιτα Κοζάνης με χυλοπίτες ή Γκιζλεμόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο στο χέρι κρέας ή χοντροκομμένο κιμά 1 φορά περασμένο...
ΜαγείρεψεΚαθαρίζουμε πρώτα τα βραστά αυγά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο σε στρώσεις, σοτάροντας σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς...
ΜαγείρεψεΓια το ψαρονέφρι ουέλινγκτον (wellington), πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλάτι, ανάμεικτα πιπέρια και φρέσκο θυμάρι. Κυλάμε το χοιρινό φιλέτο να ντυθεί (και τα...
ΜαγείρεψεΓια τη γρήγορη σφολιάτα με φράουλες, ξεπαγώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στη συντήρηση του ψυγείου και τη διατηρούμε κρύα στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε το φούρνο...
ΜαγείρεψεΓια τις ατομικές γλυκές πίτες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Σε δυο λαμαρίνες στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Ανoίγουμε την συσκευασία ...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη κις λορέν με ζύμη πίτσας, ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Ακουμπάμε...
ΜαγείρεψεΓια την κολοκυθόπιτα με κολοκυθοανθούς,θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μεγάλο μακρόστενο ταψί 40 εκ. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις...
ΜαγείρεψεΤάρτα αχλάδι με σοκολάτα Τάρτα αχλάδι με σφολιάτα τραγανή και κρέμα αμυγδάλου - σοκολάτας. Ιδανική για γλυκό μετά το γεύμα ή σαν...
ΜαγείρεψεΓια τα ρουμπινί κυδώνια Πλένουμε σκουπίζουμε και κόβουμε στα 4 τα κυδώνια που θα βάλουμε στην τάρτα μας. Καθαρίζουμε τη φλούδα και...
ΜαγείρεψεΓια την πατσαβουρόπιτα της τεμπέλας ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά για τη συνταγή μας. Για την ζύμηΞεκινάμε ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας από τη...
ΜαγείρεψεΓια το μπουρέκι με γλυκιά κολοκύθα και μήλο,Λιώνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε την ανοιχτή κρεατόπιτα Ηπείρου, σοτάροντας σε χαμηλή φωτιά στο βούτυρο τα κρεμμύδια και τον κιμά. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα,...
ΜαγείρεψεΓια τη χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι)...
ΜαγείρεψεΓια τη νηστίσιμη ταχινόπιτα με φύλλο κρούστας,Αλέθουμε πρώτα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη....
Μαγείρεψε