
Ο βασιλιάς ενός τραπεζιού είναι το κυρίως πιάτο και όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν για να το συνοδεύσουν και να ταιριάξουν γευστικά μαζί του. Τα κυρίως πιάτα πάντα κλέβουν την παράσταση κι όλη η...
Ο βασιλιάς ενός τραπεζιού είναι το κυρίως πιάτο και όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν για να το συνοδεύσουν και να ταιριάξουν γευστικά μαζί του. Τα κυρίως πιάτα πάντα κλέβουν την παράσταση κι όλη η...
Για την αυθεντική σούπα μινεστρόνε λαχανικών με κριθαράκι, ξεπλένουμε πρώτα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.Τα...
ΜαγείρεψεΓια τα κουκιά γιαχνί, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε το μάτι (μαύρο...
ΜαγείρεψεΓια τα νηστίσιμα κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το...
ΜαγείρεψεΓια τα για ρεβύθια με ρύζι μια vegan συνταγή με κάρυ και ντομάτα, μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό...
ΜαγείρεψεΓια το κριθαράκι με λαχανικά και όσπρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι όσπρια θέλουμε, ακόμα και όσπρια που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι....
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τα ρεβύθια στη γάστρα με γίγαντες από την προηγούμενη μέρα (βρείτε κι άλλες συνταγές με ό,τι μας περίσσεψε) βάζουμε σε...
ΜαγείρεψεΓια τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη...
ΜαγείρεψεΓια τους γίγαντες με χόρτα και τέλεια κρούστα με λουκάνικο και ψωμί, μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες σε μπόλικο...
ΜαγείρεψεΓια την πίτσα με σφολιάτα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε τη μεμβράνη.Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα κι...
ΜαγείρεψεΓια την ελληνική πίτσα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει....
ΜαγείρεψεΓια τις ντομάτες γεμιστές με ρύζι, αφαιρούμε πρώτα µια φέτα (καπάκι) από το πάνω µέρος της ντοµάτας και αδειάζουµε την ψίχα της...
ΜαγείρεψεΓια το σφουγγάτο στο φούρνο, συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγη. Στη συνέχεια για το σφουγγάτο...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε το μοσχάρι ραγού, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε ένα τηγάνι βαθύ ή σε μία πλασοτέ κατσαρόλα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι,...
ΜαγείρεψεΑυτό το πανεύκολο κοκκινιστό κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια είναι ένα πολύ νόστιμο γιουβέτσι με λαχανικά.Κόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά.Σε αλατισμένο...
ΜαγείρεψεΤο κρουασάν με αλμυρή γέμιση στραπατσάδα είναι εύκολο και μπορούμε να το απολαύσουμε ως πρωινό. Μας συνοδεύει στην βόλτα, την εργασία...
ΜαγείρεψεΒάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να...
ΜαγείρεψεΓια το πλιγούρι με μανιτάρια, Καθαρίζουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά...
ΜαγείρεψεΓια τις καραβίδες με κριθαράκι,Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για...
ΜαγείρεψεΓια τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον. Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τα κανελόνια με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε με τη σάλτσα κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά...
ΜαγείρεψεΓια το αρνί με κυδώνια στο φούρνο, αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους...
ΜαγείρεψεΓια το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια εκτός από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό...
Μαγείρεψε