Σφολιατα συνταγες

σφολιατα συνταγεσ - συνταγεσ με σφολιατα - γλυκα με σφολιατα - γρηγορη σφολιατα - συνταγεσ με φυλλο σφολιατασ

Σφολιατα συνταγες

Η γρηγορη σφολιατα είναι αφράτη κι ελαστική ζυμωμένη με άλευρο πλούσιο σε πρωτεΐνη και λιπαρη ουσια. Η συνταγες με σφολιατα είναι γρήγορες. Χάρη στην επεξεργασία της, στα πολλά διπλώματα και στην ξεκούραση της ζύμης, όταν ψήνεται διογκώνεται, φουσκώνει και γίνεται φυλλοποίηση. Τα παρασκευάσματα με σφολιατα είναι καταπληκτικά. Διαχωρίζεται δηλαδή σε πάρα πολλά λεπτά φύλλα. Οι συνταγες με φυλλο σφολιατας είναι αναρίθμητες.

Έχει χίλιες δυο διαφορετικές χρήσεις σε συνταγες με σφολιατα. Οι συνταγες με φυλλο σφολιατας είναι ιδανικές για να φτιάξεις μια γρηγορη σφολιατα αλμυρη ή και γλυκια.

Επειδή πρόκειται για ένα φύλλο που είναι ζυμωμένο με λιπαρή ουσία, δε χρειάζεται λάδωμα, δεν αγαπά την υγρασία και έχει διαφορετική συμπεριφορά και απαιτεί διαφορετικούς χειρισμούς από τα άλλα φύλλα. 

  • Συσκευασία: Περιέχει 2 φύλλα που συνήθως είναι χωρισμένα μεταξύ τους σε διαφορετικό περιτύλιγμα ούτως ώστε αν χρειαστεί να μπορείτε να ξεπαγώσετε μόνο το 1 φύλλο.
  • Τη βρίσκετε σε συσκευασία των 800 γραμμαρίων.

Ψήσιμο Σφολιατας

Οι συνταγες με σφολιατα αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό, τα γλυκα όπως και τα αλμυρά πρέπει να ψήνονται στον αέρα, σε δυνατή θερμοκρασία και σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο. Μόνο έτσι θα ψηθεί και θα φουσκώσει σωστά και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά της. Έτσι θα φανούν οι τραγανές κι αέρινες στρώσεις της για όλες τις συνταγες με φυλλο σφολιατας.

Για ακόμα πιο επιτυχημένο ψήσιμο, συστήνεται το πάγωμα της για 30 λεπτά πριν μπει στο φούρνο. Για να αποκτήσει γυαλιστερή επιφάνεια στο ψήσιμο της χρειάζεται επάλειψη με διάλυμα αυγού.

Συντήρηση σφολιάτας

Η ψημένη όταν μπει στο ψυγείο καταστρέφεται. Αντίθετα η ωμή μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 24 με την γέμιση της να παγώσει καλά και μετά μπορεί να μπει στο φούρνο.

Οι συνταγες με φυλλο σφολιατας είναι αμέτρητες και όλες συγκλονιστικές!