Για το μείγμα
Βάζουμε πρώτα το αυγό, τον κρόκο, το λάδι και την μαγιά σε ένα μπολ.
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε στα υλικά.
Με ένα πιρούνι ή σύρμα, χτυπάμε το μείγμα να σπάσουν τα αυγά.
Σιγά σιγά, ρίχνουμε το αλεύρι. Όχι όλο μαζί.
Ανακατεύουμε με το χέρι ή με κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Κατόπιν, με αλευρωμένα χέρια, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία εύπλαστη και απαλή.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά στον πάγκο.
Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε όλα τα υλικά στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, η οποία πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη (όχι τραχιά) και τη ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια.
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, σκεπασμένη, το λιγότερο για 30 λεπτά.
Ξαναβγάζουμε αφού ξεκουραστεί, τη ζύμη μαγιάς στον πάγκο.
Τη χωρίζουμε σε 5 κομμάτια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε 5 μεγάλα φύλλα με λεπτό πλάστη.
Ανοίξτε τα όσο πιο λεπτά μπορείτε.
Σχεδόν διάφανα.
Βάλτε την αγαπημένη σας γέμιση στο αφράτο φύλλο πίτας με μαγιά και φτιάξτε τες όπως εσείς προτιμάτε είτε με τυρί, κρέας ή λαχανικά.
Μυστικά
Η ζύμη πρέπει να γίνει ελαστική και εύπλαστη για το χωριάτικο φύλλο για πίτα.
Για αυτόν τον λόγο δεν βάζουμε όλο μαζί το αλεύρι με τη μια.
Το βάζουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Λεία απαλή κι εύπλαστη
Αφήνουμε τη ζύμη μαγιάς απλά να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και όχι να φουσκώσει για περισσότερη ώρα, όπως κάνουμε στις ζύμες με μαγιά.