Για το παραδοσιακό φρυγαδέλι
Πλένουμε πρώτα το συκώτι για το φρυγαδέλι μας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε την μπόλια σε νερό με ξύδι και αλάτι.
Αφήνουμε να ανοίξει και τη στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε μικρά κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε ένα-ένα κομματάκι συκώτι.
Τα περνάμε σε ξύλο σαν σουβλάκι.
Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.
Τα ψήνουμε σε μια σχάρα στα κάρβουνα για λίγα λεπτά μέχρι η επιφάνεια να κάνει χοντρές φουσκάλες και να ροδίσει καλά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.
Μπορούμε να κάνουμε πολλές μικρο-παραλλαγές στα φρυγαδέλια.
Αντί για κανέλα, να βάλουμε δηλαδή ρίγανη, θυμάρι, μάραθο ή φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.