Πασχαλινή σούπα με κεφαλάκια αυγολέμονο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Παραδοσιακή πασχαλινή σούπα με κεφαλάκια και κρέμα αυγολέμονο που σερβίρεται σε...

Πασχαλινή σούπα με κεφαλάκια αυγολέμονο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Παραδοσιακή πασχαλινή σούπα με κεφαλάκια και κρέμα αυγολέμονο που σερβίρεται σε όλα τα παριανά σπίτια τη βραδιά της Ανάστασης, μαζί με τη μαγειρίτσα. Ο ζωμός είναι παχύς σαν κρέμα και ξινούτσικος από το αυγολέμονο. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κεφαλάκια πασχαλινά

  • 2 κεφαλάκια από αρνί ή κατσικάκι μικρό
  • 4 ποδαράκια καθαρισμένα
  • 1 αντεριά
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γυρίζουμε τα αντεράκια τα μέσα έξω.

    Στύβουμε 2 λεμόνια στα αντεράκια και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο.

    Για τα πασχαλινά κεφαλάκια

    Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να καθαρίσει τα ποδαράκια.

    Τα πλένουμε καλά. 

    Γυρίζουμε τα αντεράκια για την πασχαλινή σούπα τα μέσα έξω και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

    Τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 2 λεμόνια και τα αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο.

    Τυλίγουμε κάθε ποδαράκι με άντερο και το στερεώνουμε να μη διαλυθεί κατά το βρασμό.

    Πλένουμε καλά τα κεφαλάκια.

    Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.

    Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

    Τα βγάζουμε από το ζωμό και τον πετάμε.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε καθαρό νερό (ίσα που να σκεπάσει τα υλικά), τα κεφαλάκια και τα τυλιγμένα ποδαράκια.

    Τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Χτυπάμε 2 αυγά και 2 λεμόνια σε αυγολέμονο.

    Παίρνουμε λίγο ζωμό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.

    Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο.

    Ανακινούμε την κατσαρόλα να κρεμώσει ο ζωμός.

    Ξεψαχνίζουμε το κεφαλάκι και ψιλοκόβουμε τα ψαχνά και τα αντεράκια μέσα στον κρεμώδη ζωμό.

    Διαφήμιση

    Διάλεξε πίτα για το πασχαλινό τραπέζι

    Οδηγός Μαγειρικής

    Τα μυστικά

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×