Εκτέλεση
Για το κέικ δαμάσκηνο με σοκολάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα.
Σε μεγάλο μπολ, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα με 1 κ.σ. ρούμι για 5′-10′.
Αφού μουλιάσουν τα δαμάσκηνα, προσθέτουμε τα καρύδια, τη σόδα, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη, μικρή και μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50′ μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
Αφού κρυώσει τελείως σε σχάρα το ποτίζουμε λίγο λίγο με το υπόλοιπο ρούμι. Πασπαλίζουμε άχνη.
Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το σωστό ψήσιμο του κέικ.