Εκτέλεση
Για το σοκολατένιο κέικ πραλίνα, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα. Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μείγμα) και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 55′ περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10′.
Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.