Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με ανανά
Κόβουμε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες. Σε μπολ βάζουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό ανανά και λεμόνι το βαλσαμικό 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15′.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα για 3-4 από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μαρινάδα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′ να γλασάρει η σάλτσα.
Όσο μαγειρεύουμε το κοτόπουλο καραμελώνουμε τα φρούτα.
Για τα καραμελωμένα φρούτα
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φρούτα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε μαύρη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 8-10′ αναποδογυρίζοντας τα τακτικά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και από πάνω γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φρούτα. Περιχύνουμε με όση γλασαρισμένη σάλτσα έχει μείνει.